سعید نادی (۱۳۹۱) در مقاله “از چه طریق حسابداران مدیریت ایرانی با تغییرات از یک اقتصاد برنامهریزی شده به یک اقتصاد مبتنی بر بازار مقابله کنند ” نتایج این مقاله نشان میدهد مانع اصلی برای پیادهسازی روشهای غربی حساسیت سیاسی نمی باشد اما تا اندازهای محدودیتهای فنی وجود دارد سیستم حسابداری مدیریت در بسیاری از شرکتهای ایرانی درحال توسعه میباشد، در حالی که اطلاعات ضروری برای استفاده از تکنیکهای غربی مانند فعالیتهای مبتنی بر هزینهیابی را نمی توان بهراحتی در شرایط فعلی جمع آوری نمود با وجود این تغییرات در حسابداری مدیریت در برخی از حوزه ها از قبیل کیفیت محصولات درحال توسعه حسابداری سنجش مسئولیت، سودآوری به عنوان معیار کلیدی برای انتخاب پروژه های سرمایهگذاری می تواند دیده شود.
سید حسین جلالی فریز هندی و غدیر شکیبا جمالآباد (۱۳۹۰) بررسی عوامل تأثیرگذار بر حسابداری مدیریت استراتژیک و ارتباط آن با بهبود عملکرد شرکت بهکارگیری سیستمهای حسابداری مدیریت استراتژیک به دلیل ماهیت رقابتی محیط عصر حاضر و نیز قابلیت این سیستمها نسبت به سیستمهای سنتی حسابداری مدیریت در فراهم آوردن اطلاعات رقابتی، عملکرد شرکت را ارتقا میدهد و موجبات دستیابی به مزیتهای پایدار رقابتی را فراهم میآورد اما رابطه میان مشارکت حسابداران مدیریت استراتژیک و عملکرد شرکتهای مورد آزمون در این پژوهش تأیید نشد، با توجه به یافته های ضد و نقیض مطالعات متعدد در جوامع مختلف که در مبانی نظری مقاله بدانها اشاره شد، عدمتأیید این فرضیه را میتوان به عنوان یک فاکتور تأثیر پذیرفته از متغیرهای کلان فرهنگی حاکم بر فرایند تصمیمگیری در فضای کسب و کار جامعه آماری موردبحث دانست.
شهاب اشراق (۱۳۹۱) در تحقیق خود تحت عنوان “آیا میزان استفاده از سیستم حسابداری مدیریت محیطی در شرکتهای تولیدی متأثر از سبک مدیریت مدیران آنهاست” نتایج حاصل از وجود رابطه مستقیم میان این دو متغیر حکایت دارد و دو سبک مدیریت دموکراتیک – انبازی کننده و آزادی با کنترل بیشترین رابطه مستقیم را با بهره گرفتن از سیستم حسابداری مدیریت محیطی نشان دادند.
محمد محمودی (۱۳۹۱) در مقاله طراحی رویکرد انتخاب سیستم اطلاعات حسابداری مدیریت مبتنی بر پشتیبان با بهره گرفتن از الگوریتم TOPSIS فازی پیشنهاد نمود تهیهکنندگان و استفاده کنندگان سیستم حسابداری مدیریت به منظور ارائه اطلاعات مربوط، صحیح و به موقع با اولویتهای شانزدهگانه (۱- فرایند تحلیل بلادرنگ ۲- تکنیکهای بهینه سازی ۳- گزارشهای گرافیکی ۴- دادهکاوی ۵- استدلالهای مبتنی بر دانش پیشرو پسرو ۶- انباره داده ها ۷- تصمیمگیری فازی ۸- شبیهسازی ۹- نمونهسازی بر اساس نسخه اصلی ۱۰- عامل هوشمند ۱۱- آگاهسازی ۱۲- تصمیمگیری گروهی ۱۳- انعطافپذیری ۱۴ – خلاصهسازی ۱۵- ارتباط با سایر سیستمها ۱۶ – خدمات موبایل) پشتیبان تصمیم نسبت به تهیه اطلاعات اقدام نمایند.
فرزین رضایی و همکاران (۱۳۹۰)” تأثیر شدت رقابتی و راهبرد تجاری بر ارتباط بین اهرم مالی و عملکرد شرکتها” نتایج نشان میدهد که ارتباط منفی و معنیداری بین اهرم مالی و عملکرد شرکتها وجود دارد. این یافتهگاه متغیرهای تعدیلگر شدت رقابت در صنعت و راهبرد تجاری، بر رابطه بین اهرم مالی و عملکرد شرکت تأکید می نماید. این نتایج حاکی است، تأثیر اهرم مالی بر عملکرد، برای شرکتهای پیرو راهبرد رهبری هزینه، نسبت به شرکتهای متمایز ساز منفیتر است. از سوی دیگر، رابطه معنیدار و مثبتی نیز بین شدت رقابت و عملکرد شرکتها مشاهده گردید.
ابوالقاسم فخاریان در مقاله نقشآفرینی حسابداران مدیریت درسازمانهای فردا، بیان می کند حسابدار مدیریت وظیفه ارزش آفرینی در سازمان را با کمک به ایجاد مزیت نسبی از طریق ارائه راه حلهای خلاقانه در اتخاذ تصمیمات استراتژیک – تخصیص منابع – کارایی در انجام عملیات و سنجش و انداده گیری نتایج حاصله انجام میدهد.
علیاکبر نونهال و دکتر ساسان مهرانی فر (۱۳۹۰) یکی از نیروهای مؤثر بر سازمان های تجاری در ۳۰ سال اخیر رقابت جهانی بوده است و از اینرو سازمان های تجاری میبایست جهان را به مثابه یک منبع رقابت و همچنین یک فرصت برای یافتن مشتریان جدید تلقی کنند. برای موفقیت در اقتصاد جهانی سازمانها میبایست توجه بیشتری به تقاضای مشتریان خویش کند و همچنین به صورت کاراتری عملیات خویش را ادامه دهند. به صورت کلی سازمانها از طریق ارائه خدمات بهتر به مشتریان و فروش کالاها و خدمات به بهای کمتر در صحنه جهانی رقابت میکنند. لازمه ارائه خدمات بهتر به مشتریان جهتگیری سازمان به سمت مشتریان است و لازمه بهای تمام شده کمتر کار آیی بیشتر عملیات است.
محمد منیری – دبیر کل انجمن حسابداران خبره ایران (۱۳۹۱) در مصاحبه ششمین سمینار حسابداری مدیریت با توجه به تشدید رقابت افزایش چالش های کسب وکار و اهمیت یابی موضوعاتی مانند مدیریت استراتژیک بر منابع، شناسایی و مدیریت ریسک، ضرورت ارزیابی عملکرد و سنجش مسئولیت در بنگاه های اقتصادی، به کارگیری ابراز و تکنیکهای حسابداری مدیریت ازاهمیت روز افزونی برخوردار شده است.
مجید اسکندری در مقاله حسابدار آینده تغییرات مؤثر بر نقش حسابدار را به شرح زیر برشمرد و در میزگرد مفاهیم حسابداری مدیریت، مباحث نوین در حسابداری، مباحث کاربردی و راههای گسترش حسابداری مدیریت مورد بحث قرار دادند که محیط تجاری چه ویژگی دارد و چه اثری بر سیستم حسابداری مدیریت داشته است بیان میکنند رقابت شدید تجاری در سطح جهان شرکتها را وادار کردهاست به خاطر دستیابی به کیفیت بالای محصول با هزینه پایین، بیش از گذشته تلاش کنند.
مهناز ملا نظری و سمانه داور (۱۳۹۱) “ارتباط اطلاعات حسابداری مدیریت با یادگیری سازمانی عملکرد تولید” در این پژوهش از دیدگاه یادگیری سازمانی به بررسی ارتباط انواع اطلاعات حسابداری مدیریت، به منظور دستیابی به بهبود در عملکرد تولید پرداخته شده است. نتایج نشان میدهد که رابطه مثبتی بین سطح تکنولوژی پیشرفته تولید و میزان اطلاعات حسابداری مدیریت وجود دارد. همچنین رابطه مثبتی بین میزان اطلاعات فراهمشده توسط سیستم اطلاعات حسابداری مدیریت و بهبود در عملکرد تولید مشاهدهشده است. همچنین نتایج حاکی از آن است که تسهیلکننده های یادگیری سازمانی نمی توانند بر رابطه بین میزان اطلاعات حسابداری مدیریت و عملکرد تولید شرکت تأثیرگذار باشند.