-
-
- هزینه پیاده سازی این سیستم برای سازمان های بسیار بزرگ معادل ۸٫۲% درآمد آن ها و برای سازمان های بسیار کوچک بالغ بر ۱۳٫۶۵% درآمد آن ها را به خود اختصاص میدهد (Hunton et al., 2003).
-
-
- تخمین زده می شود که مجموع هزینه ای که کلیه سازمان ها برای سرمایه گذاری در این سیستم می پردازند، در حدود ۱۰ بیلیون دلار است. این در حالی است که تنها ۱۰ تا۱۵درصد از پیاده سازی هایERP، منجر به کسب مزایای مورد انتظار سازمان میگردند (Yusuf et al., 2004).
-
- آمار ها حاکی از آن است که علی رغم سرمایه گذاری های هنگفتی که سازمان ها برای سرمایه گذاری در پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان می نمایند، نرخ شکست این پروژه در حدود ۶۰ الی۹۰ درصد است (Kwahk and Lee, 2008; Kwahk and Ahn , 2010; Ptak, 2004). این در حالی است که تنها در کشورهای توسعه یافته در حدود ۵۰-۷۰ درصد سازمان هایی که این سیستم را پیاده سازی کردند، دچار شکست شدند (Umble et al., 2003).
-
- ۸۵% سازمان هایی که این سیستم را پیاده سازی نموده اند، در حدود ۵ سال زمان صرف کردهاند. در حقیقت ۴۴% سازمان هایی که این سیستم را پیاده سازی کردهاند، چهار برابر بیش از زمان مورد انتطار برای پیاده سازی آن زمان صرف کردهاند (Nikookar et al., 2010).
-
- ۷۰% سازمان ها بازگشت سرمایه ای کمتر از ۲۵% را از پیاده سازی این سیستم انتظار دارند (Botta-Genoulaz and Millet , 2005).
-
- به طور متوسط سازمان ها حدود ۱۱ میلیون دلار صرف پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان میکنند و اجرای این پروژه در حدود ۲۳ ماه به طول می انجامد. به علاوه در حدود ۲٫۱ میلیون دلار برای نگهداری سیستم در ۲ سال اولیه پیاده سازی آن صرف می شود که هزینه بسیار بالایی را به سازمان تحمیل می کند (Dey et al., 2010).
-
- بر خلاف سرمایه گذاری های هنگفتی که برای پیاده سازی این سیستم صورت میگیرد، بسیاری از پروژه های آن به علت برنامه ریزی و مدیریت ضعیف (معادل۷۸%)، وقوع تغییرات در حین انجام پروژه (معادل ۷۵%) و تعهد مدیریت ارشد (معادل ۷۳%) با شکست رو به رو می شود (Basoglu et al., 2007).
بسیاری از پروژه های پیاده سازی سیستم مدیریت منابع سازمان، با شکست مواجه می شود (مانند شرکت وییرپول، دل، …) (Poon and Yu, 2010).
- منافع حاصل از سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
یک سیستم ERPکه به طور صحیحی پیاده سازی شده است، آشکارا میتواند مزایای فراوانی برای کسب و کار داشته باشد. در صورتی که این سیستم به درستی پیاده سازی شود، به عنوان یک کاتالیزور برای تغییرات بنیادی در عملیات سازمان عمل میکند که بهبود چشمگیری در کارایی سازمان به همراه دارد. به عبارت دیگر بخش قابل توجهی از منافع و ارزش های این سیستم درشالوده زیربنایی که برای رشد آتی سازمان مبتنی بر فناوری اطلاعات ایجاد میکند، نهفته است. پیاده سازی این سیستم میتواند فرصت های جدیدی را جهت افزایش یکپارچگی در سازمان فراهم نماید چراکه فرایندهای حاصل از آن ناشی از بهترین تجارب سازمان های رهبر بازار است (Srivardhana and Pawlowski, 2007; Park et al., 2007). فرآیندهایی که سیستم برنامه ریزی منابع سازمان از آن پشتیبانی میکند شامل فرایندهای سطوح استراتژیک، مدیریتی و عملیاتی میباشند. سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی به تدریج به راه حل های جامعی برای کارآمد کردن فرایندهای سازمان در هر سه سطح مذکور، ارتقا یافته است. بخش عمده ای از موفقیت این سیستم به یکپارچه کردن فعالیت ها در کلیه سطوح سازمان باز میگردد. در زیر به پاره ای از منافع مهم استقرار این سیستم اشاره می شود:
۲-۷-۱) کمک به کاهش هزینه های عملیاتی
نرم افزارهای ERP به منظور یکپارچه سازی فرایندهای کسب و کار در کل سازمان و زیربخش های آن طراحی شده اند. یکی از مهم ترین مزیت های سیستم برنامه ریزی منابع سازمان، بهبود هماهنگی بین بخش های سازمان و افزایش کارایی فرایندها است که منجر به کاهش هزینه های عملیاتی نظیر کاهش هزینه های کنترل موجودی انبار، هزینه تولید، هزینه های بازاریابی و پشتیبانی، هزینه های انبار (نگهداری، حمل و نقل . ..)، هزینه سفارش ها، هزینه تولید، هزینه عملیات حسابداری و ثبت وقایع مالی، هزینه حمل و نقل، حجم مورد نیاز سرمایه گذاری در تجهیزات و ماشین آلات، حجم مورد نیاز سرمایه گذاری در کارخانه، هزینه ناشی از توقف خط تولید و نهایتاً هزینه خطاهای ناشی از هماهنگی ضعیف بین واحدها مختلف سازمان میگردد.
از آن جا که یکی از اصول بقا در بازار رقابتی، کاهش قیمت تمام شده محصولات با رعایت حفظ سودآوری سازمان میباشد؛ سازمان ها به جهت نیاز به حفظ سود در عمل مجبور به کاهش هزینه های داخلی خود هستند. بنابرین در چنین شرایطی برنامه ریزی منابع سازمان به عنوان یک را حل مطمئن و اصولی میتواند کمک به سزایی در کاهش هزینه های سازمان کرده و متعاقبا سبب افزایش فروش و ارتقای سهم بازار گردد (Annamalai and Ramayah and Lo; 2011; Yusuf et al., 2004; Dey et al., 2010; Sawah et al., 2008; Tarantilis et al., 2008; Yazgan et al., 2009; Zhu et al., 2010; Xue et al., 2005; Calisir and Calisir, 2004; Poston and Grabski, 2001; Yeh et al., 2007; Basoglu et al., 2007; Ng et al., 2002; Momoh et al., 2010; Wu, 2011; Chan and Vasarhelyi and Allesd, 2005; Al-Mashari et al., 2003 ).
۲-۷-۲) تسهیل کارهای روزمره مدیریت